"Tavasszal kiküszöböljük az őszi csorbát" - interjú Csendőr Gáborral

Tavaly a megyei csapat meghatározó játékosa volt Csendőr Gábor, aki az idei szezonra fentebb lépett a ranglétrán és a szükséges papírok megszerzése után a KEFO II játékos-edzője lett. Az őszi szezon szépen lecsengett a bajnokságban, a tavaszi a múlt héten kezdődött el és ennek apropóján készítettünk egy interjút vele.

KEFO Handball: Kezdjük azzal, hogy tavaly játékosként szerepeltél a csapatban, most viszont edző is vagy egy személyben. Milyen plusz feladatokkal jár az, hogy játékos-edző lettél?

Csendőr Gábor: Az új feladatok közé sorolnám a csapat koordinálását, értem ez alatt a heti menetrend kialakítását, és a mérkőzés körüli teendőket (időpont egyeztetés csapaton belül, utazás szervezés stb), illetve a felkészülés levezetése, melyben Tarjányi Tomi és Borbély Erik rengeteget segített. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem a segítséget a vezetőségnek, hogy akadály mentesen sikerült a mérkőzések lebonyolítása!

KEFO Handball: Változott a csapattagokkal a viszonyod azzal hogy edző is lettél?

Csendőr Gábor: Hálistennek a viszony nem változott e tekintetben.

KEFO Handball: Nehéz szétválasztani, hogy játékosként az a célod, hogy minél többet játssz, de edzőként a csapat érdekeit kell szem előtt tartanod?

Csendőr Gábor: A mentalitásomból kifolyólag nehéznek tűnik hiszen minden játékosnak fontos szempont a játékidő, viszont a csapat sikeressége az első! Gyakorlatban nem szokott gondot okozni az, hogy játszani szeretnék vagy a csapat érdekeit vegyem figyelembe.

KEFO Handball: Milyen különbségeket vélsz felfedezni a tavalyi és az idei megyei csapat között?

Csendőr Gábor: Teljesen más a két csapat! Nem is nagyon szeretném összehasonlítani a tavalyi és az idei csapatot. Mindkét csapatnak megvannak a maga erősségei és a maga negatív oldalai is.

KEFO Handball: Hogyan értékelnéd az őszi szezont?

Csendőr Gábor: A tavalyi megyei csapathoz hasonlóan, ősszel is teljesen új csapatot kellett formálni. Hiszen az idei keret teljesen kicserélődött, viszont hamar összekovácsolódott a csapat, és a sorozatos vereségek sem okoztak ebben a kialakult egységben csorbát. A tavalyi megyei bajnoksághoz képest az idei sokkalta kiegyensúlyozottabb, több azonos tudású csapattal találkoztunk, igaz a mezőnyből kiemelkedik a Holler UFC. Kiemelném a játékosok hozzáállását, hiszen a sok kudarc ellenére az akaratukkal soha nem volt probléma. Az összeszokottság hiánya okozta az őszi szezon vereségeit jellemzően, sajnos sok esetben az én rutintalanságom is közre játszott egy-egy vereségnél. Ennek ellenére nem csüggedek, bízom a srácokban és tavasszal kiküszöböljük az őszi csorbát! Ezért is próbáltuk a felkészülést a kondíció szerzésre, majd az edzőmérkőzésekre kihegyezni. Összeszegezve az őszt azt tudom elmondani, hogy mindent megtett a csapat a sikerekért, jelenleg ez ennyire futotta.

KEFO Handball: Milyen elvárások vannak az együttessel szemben a tavaszi szezonra?

Csendőr Gábor: Azokat a meccseket, amelyekre a csapat azt mondta, hogy nyerhető meccs volt, azokat tavasszal 2 pontra, azaz győzelemre tudjuk váltani. Ez remélhetőleg 8 pontot jelent, de bízok egy két bónuszpontban is.

Közösségi oldalaink

Eseménynaptár