18. forduló - Hazai pálya a siker kulcsa

Lassan a bajnokság végéhez közeledünk, mindössze 4 forduló van hátra a szezon befejeztéig. A dobogón hatalmas küzdelem várható, a bajnoki címért versenyben van az FTC II, a Szigetszentmiklós, a Dunaújváros hármas és a negyedik Pénzügyőr sincs behozhatatlan hátrányban, matematikai esélyüket megtartották a bajnoki címre. A MAFC-ASI és a Budapest Honvéd külön harcol az 5. és a 6. helyért, míg az Abony és a Tököl a 7-ért. Az utolsó négy szintén négy ponton belül található egymástól, így itt is lehetnek még fordulatok a bajnokság hátralevő részében.

 

Ennek tudatában léptek pályára a csapatok a hétvégi meccsnapokon, és igazán nagy meglepetést csak az utolsó XVI. Ker. KMSE csapata szolgáltatott, amely magabiztosan legyőze az Abony gárdáját, és ezzel az Ercsit megelőzve feljebb lépett a tabellán.

Az FTC magabiztosan verte a Tökölt hazai pályán, azonban nem sikerült leszakítania az üldözőket. A második helyezett Szigetszentmiklós 8 góllal verte az Ercsit és a dobogó alsó fokán elhelyezkedő Dunaújvárosnak szintén sikerült egy izgalmas rangadón otthon tartania a 2 pontot a Honvéd ellen.

A hétvége legkiélezettebb mérkőzésének a dobogós álmokat szövögető Pénzügyőr és MAFC összecsapása tűnt. A MAFC-nak elszálltak az esélyei a dobogóra ezen a találkozón, 5 gólos vereséget szenvedtek idegenben, míg a Pénzügyőr tovább tapad az élbolyra.

Ha a Pénzügyőr - MAFC volt a legkiélezettebb, akkor a KEFO - Ceglédi KKSE U23 a legizgalmasabb, ugyanis egyetlen gól döntött a javunkra. Egy pontra jöttünk fel a Ceglédre és az utolsó fordulókban minden esélyünk megmaradt, hogy megelőzzük az előttünk lévő együttest.

Összességében ebben a fordulóban nem termett sok babér a vendég csapatoknak, mind a hat hazai együttes győztesen hagyta el a pályát és ezáltal otthon tartotta a két pontot. A hétvégén tovább folytatódik a bajnokság, amelyben ismét hazai pályán játszunk és a Pénzügyőrt fogadjuk. Mindenkit szeretettel várunk vasárnap 15:30-tól a Törös Olga Sportcsarnokban.

Közösségi oldalaink

Eseménynaptár