II. KEFO Kupa - beszámoló

A kecskeméti kézilabda egyik legmehatározóbb szereplője, név szerint Czagány Károly emlékére megrendezett II. KEFO Kupa végül a Kiskunfélegyháza győzelmét hozta. A többi csapatnak sincs keseregnivalója, mindenki szépen helytállt ezen a napfényesen induló, aztán hóviharban végződő napon.

KEFO Junior - KESI U14 (13-16) 27-26:

Több izgalmas mérkőzést tartogatott számunkra ez a felkészülési torna, ez alól a felvezetőnek szánt KEFO Junior - KESI U14 mérkőzés sem volt kivétel. Mindkét együttes teljes erőbedobással küzdött, végül a KEFO Junior az utolsó három percben, zsinórban három lőtt góllal megfordította és megnyerte a találkozót. A vége 27-26 lett. A KEFO csapatából ki kell emelni Dobos Tamás (7 gól), Endrész Viktor (6 gól) és Hegyi János (5 gól) teljesítményét.

KEFO gólszerzők: Dobos Tamás (7), Kováts Norbert (1), Kováts Zsolt (4), Endrész Viktor (6), Majláth Attila (1), Kovács Ede (1), Hegyi János (5), Golovics Arnold (1), Jokhel Tamás (1)

KESI U14 gólszerzők: Csányi Dániel (1), Rédei Balázs (6), Vörösváczki Tibor (2), Gallina Vajk (3), Lipótzy Kristóf (3), Kalmár Dániel (1), Székely Márton (1), Tóth Rajmond (4), Szrenka Benedek (1), Bálint Barnabás (3)

KEFO - Kiskőrös KSK (7-12) 18-27:

A fiatalok mérkőzése után jöhetett a lényegi rész. Az kupa első mérkőzésén együttesünk a Kiskőrössel mérte össze tudását. A vendégek foghíjasan álltak ki erre a találkozóra - többen később érkeztek meg -így kölcsönöztünk a kiskőrösiek számára kapust. Az első félidőben Boros Kornél húzta magára az "áruló" szerepét, és remekül játszotta el, többször kifogott csapattársain hatalmas bravúrokat bemutatva. A túloldalon Robi sem vallott szégyent, remekül őrizte hálónkat. Sajnos támadásban már nem voltunk ennyire eredményesek, a félidő végére csak 7 gólt sikerült lőnünk a kiskőrösi 12-vel szemben.

A második félidő első 6 percében ellenfelünk még kettővel növelte előnyét, így 7 gólosra duzzasztva a diferenciát. Tarjányi vezérletével ezt még sikerült egyszer lecsökkentenünk 3-ra, de aztán összekapta magát a Kiskőrös és újra tetemsre növelte előnyét ami végig kitartott.

Több próbázó pályára lépett nálunk, név szerin Kapás Krisztián, Novica Pasalic, Nyúl Zoltán és Ivkovics Balázs.

Kapás Krisztián már szerepelt kecskeméti színekben, a Delfin KC és a Budapest Bank Kecskemét utánpótlás csapataiban játszott. Az elmúlt két évben az UNITRADE Kunszentmárton KSK-t erősítette.

Nyúl Zoltán számára nem volt ismeretlen az ellenfél, több évig játszott Kiskőrösön. A Kecskeméti Főiskola hallgatója az előző szezonban a Soltvadkertben szerepelt méghozzá igen eredményesen, ugyanis 19 meccsen 72 gólt szerzett.

Egy magyarkanizsai fiatal Ivkovics Balázs is pályára lépett a tornán a KEFO színeiben. Balázs a Zenta csapatában játszik jelenleg. Két pozícióban lehet a csapat hasznára, mind irányítóban mind balszélen képes jó teljesítményre. Igaz utóbbi szerepkörben jobban tud érvényesülni.

A szerb Novica Pasalic Nagybecskerektől (Zrenjanin) jött hozzánk próbázni. A szakmai stáb a belső posztokon szeretne erősíteni, így nem meglepő, hogy Novica átlövőben és irányítóban érzi otthonosan magát. A próbázók sorsáról a vezetőség a hétvégén esedékes Borváros Kupa után dönt.

KEFO gólszerzők: Tarjányi Andor (7), Szabó Gábor (1), Jordán Gusztáv (4), Ivkovics Balázs (1), Kapás Krisztián (1), Borbély Erik (1), Novica Pasalic (2), Nyúl Zoltán (1)

Kiskőrös KSK gólszerzők: Szabó Tamás (2), Hangya Lajos (2), Dózsa Tamás (3), Torgyik László (7), Rohoska Roland (2), Szabó Máté (3), Harangozó Gergő (8)

Kiskunfélegyháza KHTK - Kalocsai KC (11-13) 27-21:

A legérdekesebb mérkőzésnek a Kiskunfélegyháza és a Kalocsa összecsapása ígérkezett. Saját bajnokságában mindkét együttes a feljutásért harcol. A kalocsaiak közül többen hiányoztak erről a tornáról, így egy kicsit tartalékosan álltak fel. Ez az első félidőben nem látszott, aránylag fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol egyiknek, hol másiknak becsusszanva egy jobb sorozat.

A második félidőben megváltozott a játék képe, és a kalocsai játékosok elvesztették góllövő tudományukat. Ez a 35. perctől a 42. percig volt igazán látványos, ugyanis ebben az időszakban zsinórban 6 kiskunfélegyházi gól esett, amelyre nem érkezett válasz. Innentől eldőlt ki jut a fináléba és küzdhet meg az aranyéremért a Kiskőrössel. A vége 27-21.

Kiskunfélegyháza KHTK gólszerzők: Gazsó Balázs(1), Csőke Ákos (1), Bessenyei Imre (5), Savanya Zsolt (2), Nagy Gábor (1), Gyöngyi Ádám (8), Farkas Cs. Attila (5), Fodor Tamás (1), Papp Béla (3)

Kalocsai KC gólszerzők: Juhász Péter (2), Virág Rolnad (5), Ágoston Richárd (6), Tóth László (6), Zomsics László (1), Tóth Balázs (1)

KEFO - Kalocsai KC (8-12) 18-19:

Az előző mérkőzés után egyből következett a két vesztes csapat csatája. A bronzért a KEFO és a Kiskőrös szállt harcba egymással. Az első félidőben a Kalocsa csapatán nem látszódtak a fáradtság nyomai. Ágoston Richárd és Juhász Péter vezetésével feltörték védelmünket, míg mi tanácstalanok voltunk támadásban. Hozzátartozik a történethez egyik legjobb játékosunknak Jordán Gusztávnak egyéb elfoglaltság miatt ki kellett hagynia a bronzmérkőzést. A második félidőre összekaptuk magunkat, valamint a másik oldalon megérezték a lábak a második mérkőzést, és Tarjányi valamint Ivaskó teljesítményével visszazárkóztunk és izgalmassá tettük a végjátékot. Sajnos nem sikerült kiegyenlítenünk, a végén egy góllal maradtunk alul a Kalocsával szemben.

KEFO gólszerzők: Szél Dávid Bence (1), Tarjányi Andor (5), Ivaskó István (3), Ivkovics Balázs (4), Noviva Pasalic (2), Nyúl Zoltán (2), Szabó Gábor (1)

Kalocsai KC gólszerzők: Juhász Péter (5), Virág Roland (2), Ágoston Richárd (4), Tóth László (4), Tóth Balázs (2), Zumi Ádám (2)

Kiskőrös KSK - Kiskunfélegyháza KHTK (12-18) 23-26:

A hosszú nap lezárásaként elérkezett a döntő, amely a két győztes között zajlott le. Az első félidőben a Kiskunfélegyháza tetemesebb előnyt szedett össze, jó támadójátékuknak köszönhetően 6 góllal sikerült "elhúzniuk" ellenfelüktől. A második félidő ennél kiegyenlítettebb lett, sőt a Kiskőrösnek sikerült 3 gólt lefaragnia hátrányából, így a végén csak három gól lett a különbség a Kiskunfélegyháza javára. A vége: 23-26.

Kiskőrös KSK gólszerzők: Szabó Tamás (3), Hangya Lajos (4), Dózsa Tamás (3), Torgyik László (2), Rohoska Roland (2), Kulcsár Ferenc (3), Szabó Máté (1), Borbényi Tamás (2), Vass Péter (3)

Kiskunfélegyháza KHTK gólszerzők: Gazsó Balázs (6), Besenyei Imre (2), Savanya Zsolt (3), Nagy Gábor (2), Gyöngyi Ádám (6), Farkas Cs. Attila (4), Fodor Tamás (1), Papp Béla (1), Tóth Viktor (1)

Az eredményhirdetésen tiszteletét tette Liptai György a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség főtitkára is, aki átadta a kupákat és az okleveleket a csapatoknak. Gratulálunk az összes együttesnek, és köszönjük a részvételt. Reméljük mindenkinek hasznos volt ez a felkészülési torna, amely egyben Czagány Károlynak állított emléket. Hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg ezt a tornát a megye NB II-es csapatai számára. Reméljük a következő alkalommal a Kiskunmajsa és a Kiskunhalas csapatait is vendégül láthatjuk, akik most sajnálatos módon nem tudtak megjelenni.

További sikeres felkészülést mindenkinek!

A felkészülési torna végeredménye:

      1., Kiskunfélegyháza KHTK

      2., Kiskőrös KSK

      3., Kalocsai KC

      4., KEFO

Közösségi oldalaink

Eseménynaptár