Járdi Ádám: Cél az NBII-es kerettagság megtartása - interjú

Utoljára a szezon kezdete előtt beszélgettünk Járdi Ádám megbízott elnökkel, aki a klub körüli teendőket végzi nap, mint nap. Akkor is hangsúlyozta, nem lehet más a csapat célja, mint megmaradni az NBII-ben. Azóta eltelt fél év és a számítások beigazolódtak. Újdonsült egyesületként nem egyszerű az összes akadályt megugrani az első évben. Az őszi szezonról és annak kihívásairól osztott meg velünk egy-két gondolatot:

KEFO Handball: Utoljára a bajnokság kezdete előtt beszélgettünk veled, akkor egy „Irány az NBII” felkiáltással zártad le egyik kérdésünket. Megmaradt ez a lelkesedés? Érdemes volt vállalni a nagyobb kihívást?

Járdi Ádám: Egy olyan év után, mint a tavalyi évünk volt a végén megspékelve az ezüstéremmel, eléggé nehéz lenne pozitív dolgokat mondani az őszi teljesítményünkről. Bár badarság lett volna azt hinni, hogy hasonló eredményt tudunk elérni újoncként az NB2-es bajnokságban. Sajnos hatalmas a különbség a két osztály között. Sok kétségbeejtő teljesítményt láthattak a mérkőzéseinkre kilátogatók, és ha sokszor reménytelenség jelei is látszanak rajtam, ez másnapra elmúlik, és újúlt erővel azon gondolkodom, hogyan lehetne az év elején kitűzött célokat megvalósítani. Sajnos a legnagyobb problémát az jelentette, hogy a leigazolt játékosok egy része nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, de sok esetben még a csapat morális egységét is megrendítették. Sok játékos már idény közben lemorzsolódott a csapattól, így egy eléggé tartalékos, junior játékosokkal felvértezett csapat fejezte be az őszi szezont.

KEFO Handball: Mennyire vagy elégedett a csapat teljesítményével ebben a félévben?

Járdi Ádám: Természetesen ez kétélű dolog, azokkal akik itt voltak és végig küzdötték a szezont maximálisan elégedett vagyok, ehhez a maghoz kell olyan játékosokat igazolnunk, akik hozzáállásukkal hozzásegíthetik csapatunkat ahhoz, hogy a jövő évben is ebben a bajnokságba indulhassunk.

KEFO Handball: Fentebb említett tények ismeretében, várhatóak változások a klub életében? és ha igen mik azok?

Járdi Ádám: Szeretnénk az utánpótlás bázisunkat tovább bővíteni, a felnőtt csapattal ellentétben itt egy ellentétes folyamat volt megfigyelhető. A szezon kezdetén épphogy ki bírtunk állni, de a szezon végére egy remek kis társaság jött össze, sajnos utánpótlás korú játékosaink nagy része 2-3 évvel fiatalabb a junior korosztálynál, ebből és kevesebb kézilabdás előképzettségüknek köszönhetően sok kudarcban volt részük, de a jeleket látva ez egy olyan kohéziót teremtett, amit szeretnénk, ha a felnőtt csapatnál is meghonosodna, ritka az ilyen, hogy a felnőtteknek a junioroktól kellene példát venni, de ez egy édes teher.

KEFO Handball: Kun István vezetőedző eltiltása miatt a vonal mellett is meg kellett állnod a helyed. Hogy érzed, jól teljesítettél az új szerepkörben? Mennyire volt nagy kihívás ez neked?

Járdi Ádám: Ez egy kényszermegoldás volt. Sajnos nagyon rosszul sikerült a bemutatkozásom edzőként az NB2-es bajnokságban hiszen a közvetlen rivális Ceglédtől idegenben egy csúfos zakót sikerült összeszednünk. Nekem mindig, a pályán is inkább a motiváló szerepkör jutott, úgy gondolom ebben jó vagyok. Sok jó meglátásom van taktikával kapcsolatban, de ezt mindet volt edzőmnek Péter Lászlónak köszönhetem. Az edzők életében is meg van a ranglétra, pont ezért kezdtem el az utánpótlásban dolgozni. Koromból adódóan nekem még nagyon sokat kell tanulnom ahhoz, hogy egy NB2-es felnőtt csapat vezetését jó szívvel elvállaljam

KEFO Handball: Ezzel az élménnyel gazdagodva, testközelből tapasztalva mennyire erős az osztály? Mire számítottál előzetesen és mi igazolódott be ebből?

Járdi Ádám: Az osztály nem erősebb mint amire számítottunk, ha azzal a játékoskerettel amivel nekivágtunk a szezonnak végig tudtuk volna csinálni, akkor úgy gondolom, hogy a középmezőnyben lenne a helyünk. A sportban soha nincs ha, így felesleges visszafelé tekinteni. Cél az NB2-es kerettagság megtartása.

KEFO Handball: Szépen belekerültél a levesbe ebben az évben, rájöttél-e, hogy mi a legnehezebb az úszásban? Tehát, előkerültek-e olyan nehézségek, amikre nem számítottál, és volt-e olyan pozitív hozománya ennek a félszezonnak, ami meglepett?

Járdi Ádám: Meglepődésről nem beszélhetünk. Tudtam, hogy iszonyat nehéz lesz ez az év. Jóval több segítséget vártam volna több embertől is, de én vállaltam a felelősséget. Pozitív hozadéka akkor lesz a szezonnak, ha az általunk kiépített egyesületi minta a jövő évre is fenn tud maradni.

KEFO Handball: Még egy kérdést engedj meg nekünk: Annak fényében, ahogy alakultak ebben a félévben a klub körüli dolgok, változtak valamit a célok? Feljebb lépni vagy megragadni az NBII-ben?

Járdi Ádám: Ameddig az én nevem alatt futnak az egyesület dolgai nem fog szóba jönni magasabb osztályú kerettagság kiharcolása. Sajnos az NB1/B-s bajnokságban való szereplés olyan örületes költségeket von maga után amihez mi mindig is kevesek leszünk.

Közösségi oldalaink

Eseménynaptár