Vereség a hazai nyitányon

A bajnokság második fordulójában az Abonyi KC együttesét fogadtuk hazai pályán. Az általunk felkorbácsolt kedélyek által egy izgalmas, kiélezett és színvonalas találkozóra számítottunk sok néző előtt. A megérzéseink nem csaltak, jó meccset láthattak a kilátogató szurkolók.

A pszichológiai hadviselés a mérkőzés elején nekünk kedvezett. Hamar megszereztük a vezetést és többgólos előnyre tettünk szert. Az abonyiak az elején nem találták a kaput, több ziccert kihagytak, azonban a támadásban vétett hibák miatt nem sikerült tetemesebb előnyt szereznünk. Sőt a félidő derekára egy pillanatra átadtuk a vezetés (10-11), amit még sikerült korrigálnunk, és az első mérkőzéshez hasonlóan a félidőben 14-14-es döntetlennel vonulhattunk le a pályáról.

A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár egy lépéssel mindig ellenfelünk előtt jártunk. Egyszer sikerült háromgólosra duzzasztanunk az előnyt, amit később sajnos ledolgozott az abonyi csapat. Sőt az 50. percben zsinórban 4 lőtt góljukkal átvették a vezetést, és két góllal elhúztak tőlünk. Ekkor még nem volt minden veszve 27-28-as eredménynél az 59. percben az egyenlítésért támadhattunk volna, azonban a térfelünkön eladott labda miatt újra kétgólos hátrányba kerültünk, amely megpecsételte sorsunkat. Végül az első mérkőzéshez hasonlóan 30-28-as vereséget szenvedtünk.

Ennek a meccsnek számos pozitív és negatív tanulsága volt. Nézzük először a pozitív dolgokat:
1. Zsinórban második mérkőzésünkön sikerült 28 gólt lőnünk, amellyel mérkőzéseket lehet nyerni.
2. Több remek teljesítményt láthattunk a találkozón. Ismét nagyszerűen játszott Tarjányi Andor, aki 10 gólt szerzett, Igor Milicsevics, aki első mérkőzésén 8 gólig jutott, illetve Horváth Zoltán, aki összefogta támadásban a különböző csapatrészeket. Kiemelném még Ivaskó István védekezésben mutatott teljesítményét, tanítani való, ahogy leütközte az ellenfél támadóit a szaggatott vonalon.

Sajnos vannak negatív dolgok, amiket ki kell javítanunk a jövőben:
1. Igaz, hogy zsinórban kétszer 28 gólt lőttünk, de mindkétszer 30-at kaptunk. 28 góllal mérkőzéseket kellene nyernünk!
2. Sajnos sokan a felkészülés végén csatlakoztak hozzánk, ezért nem álltunk még össze egy teljes egésszé. Egyénileg megütjük az NBII színvonalát, de nem funkcionálunk elég jól csapatként.
3. A későn érkezők kondicionálisan nem elég felkészültek, ami korai elfáradásukhoz vezet, és vagy támadásban vagy védekezésben nem tudnak eléggé koncentrálni.

Természetesen ezek a negatív dolgok edzéssel kiküszöbölhetőek, a szakmai stáb mindent megtesz ennek érdekében, és készülünk a következő mérkőzésre, amikor is szombaton utazunk Tökölre.

NBII-es felnőtt mérkőzés: KEFO - Abonyi KC 28-30 (14-14)
NBII-es junior mérkőzés: KEFO - ABonyi KC 31-52 (16-28)

Közösségi oldalaink

Eseménynaptár