XVIII. Kiskőrösi Borváros Kupa - beharangozó

Múlt héten hazai rendezésű felkészülési tornán vett részt csapatunk, amelyen a 4. helyen végeztünk. Most az NB II-es keret újabb kihívás elé néz, holnap ugyanis megrendezésre kerül a XVIII. Kiskőrösi Borváros Kupa, amire hivatalosak vagyunk.

A torna kupa rendszerben lesz lebonyolítva, 2X30 perces mérkőzésidőkkel, időkérési lehetőséggel. Mellettünk a Holler UFC (Dunaföldvár) és két hazai együttes, a Kiskőrösi KSK junior illetve NB II-es csapata fog a kupáért harcolni.

10 órakkor kezdődnek meg a küzdelmek, először mi lépünk pályára és a Kiskőrős junior csapatával csapunk össze. Sajnálatos módon az infulenzajárvány minket sem került el, Ivaskó István és Szél Dávid Bence hiányozni fognak betegség miatt valamint kérdéses Szabó Gábor játéka, míg Bálint Tamásnak bírói küldése van így nem tud megjelenni Kiskőrösön. Emellett ismét több próbázó szerepel majd együttesünkben, akik sorsáról a torna után fogunk tisztább képet kapni a vezetőségtől.

Első ellenfelünk saját bajnokságának 3. helyén áll. 15 pontot gyűjtöttek az őszi félévben és mindössze egyetlen győzelemre, azaz két pontra vannak az első Simontornyai KK junior csapatától. Legeredményesebb játékosuk Harangozó Gergő (70 gól a bajnokságbann), aki a KEFO Kupán is szerepelt és ellenünk kiváló teljesítményt nyújtott, összesen 8 gólt szerzett, mellyel nagyban hozzájárult a Kiskőrös döntőbe jutásához. Sok kiskőrösi junior játékos szerepelt az előző heti kupán, a teljesség igénye nélkül: Szabó Máté (60 gól a bajnokságban), Borbényi Tamás (39 gól), Hunyadi Márk (14 gól) és lehetne még folytatni a sort.

A másik ágon a Kiskőrös a Dunaföldvárral küzd meg a döntőbe kerülésért. Az emlékezetünk felfrissítése érdekében megemlítem, hogy a Kiskőrös jelenleg a 9. helyen áll az NB II Délnyugat csoportban. A KEFO Kupán minket legyűrtek 9 góllal, a döntőben viszont alulmaradtak a Kiskunfélegyházával szemben, így a 2. helyet szerezték meg.

A Dunaföldvár vagy másnéven Holler UFC-vel az előző szezonban találkozhattak hűséges szurkolóink, ugyanis a Bács-Kiskun megye I. osztályban indultak akkor. Ez idén sem változott, ismét ebben a bajnokságban szerepelnek és magabiztosan vezetik azt 100%-os teljesítményükkel. A második Félegyházi SC 5 ponttal van lemaradva tőlük. A mostani szezonban is van Kecskemét - Dunaföldvár kötődésű mérkőzés, a KEFO II ugyanis pályára lépett már ellenük az őszi szezonban, akkor azonban nem sok babér termett nekünk, 15 gólos vereséget szenvedtünk idegenben.

Szóaval ismét egy remek hangulatú felkészülési tornán vehet részt együttesünk, amely összekovácsolhatja a játékosokat. Egyben ez lesz a főpróbája a jövő héten kezdődő bajnokságnak, amikor is a XVI. Ker. csapatát fogadjuk hazai pályán. Akinek van ideje és kedve ruccanjon le Kiskőrösre. Nem fogja megbánni!

Közösségi oldalaink

Eseménynaptár